Endpolionow

Polio de wereld uit...help Rotary Harlingen!

Al sinds 1985 is Rotary International samen met de VN (Verenigde Naties) bezig met het terugdringen van Polio door het op grote schaal vaccineren van kinderen. Hiervoor heeft de Rotary al 1,5 miljard dollar ingebracht en daardoor zijn er 2,5 miljard kinderen gevaccineerd!

We mogen spreken van een groot succes, want kregen in de jaren 80 wereldwijd 350.000 kinderen per jaar deze ziekte, nu zijn het er nog maar 10. Rotary International wil deze vreselijke ziekte helemaal uitbannen en gaat daarom door met deze actie. Want wereldwijd moeten er jaarlijks 400.000 vaccins gegeven worden om polio blijvend te voorkomen.

De Rotaryclub uit Harlingen voelt zich geroepen haar steentje bij te dragen en ondersteunt deze actie via de verkoop van tulpenbollen. U kunt een doosje met daarin 25 tulpenbollen kopen voor €15. Hiervan gaat € 10 naar de aanschaf van bovengenoemde vaccins. Dat is het niet alleen, want al het geld dat via de tulpenactie binnenkomt, wordt door de Bill Gates Foundation verdrievoudigd.

Dus bestel die bollen en doe mee! Mail naar Henk Jan Hettema, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef uw bestelling door. Alvast hartelijk dank daarvoor!

24 oktober aanstaande is het End Polio Day en wordt wereldwijd aandacht besteed aan deze actie. Het is juist op deze dag dat de gemeente Harlingen 5000 tulpenbollen gaat planten. Dit zal gebeuren op de Rotonde voor de Oostpoort. Rotary Harlingen (€ 2000) en Stichting de Riedpolder (€ 1000) zijn hier verantwoordelijk voor.

Door de aankoop van deze tulpenbollen wordt bereikt dat er maar liefst 12000 kinderen gevaccineerd kunnen worden. Maar dat is het niet alleen, de gemeente zelf zal daarbij ook nog 12.500 narcissen gaan planten en draagt dus op deze manier bij aan het goede doel! In april kan iedereen die er langsrijdt, genieten van een prachtige rotonde met 5000 tulpen en 12.500 narcissen!

Wilt u meer weten, kijk dan op de websites www.endpolionowtulp.nl en www.rotary.nl.

Rotary Districten

Rotary Club Harlingen