Maarten van der Weijden Foundation

Sponsoring van de Maarten van der Weijden Foundation

Het kan niemand in Nederland (en ver daarbuiten) ontgaan zijn waar Maarten van der Weijden zich drie dagen en twee nachten mee bezig heeft gehouden.

Een unieke zwemtocht. Iets wat zelfs voor weinigen is weggelegd op de schaats is wat Maarten probeerde zwemmend te doen: de Elfstedentocht volbrengen. Pas na 163 kilometer zwemmen ging het licht defintief uit en moest hij zich overgeven (letterlijk overgeven) aan de arts en stoppen met zijn tocht. Diep respect hebben we voor deze actie.

Niet alleen de inspanning van Maarten was uniek. Ook de inzet van zo'n beetje heel Friesland was uniek. Duizenden mensen langs de route, toeterende auto's maar ook toeterende tractoren. En niet te vergeten: licht op het water zodat Maarten niet gedesorienteerd zou raken.

Rotary Club Harlingen heeft spontaan besloten om Maarten van der Weijden met € 1.000,00 te ondersteunen in zijn actie voor onderzoek tegen kanker. Dat bedrag staat nog los van de indivduele bijdrage die de leden zelf gedaan hebben. We hopen dat het de Maarten van der Weijden Foundation helpt om de 11 uitgekozen onderzoeken gefinancierd te krijgen.

Rotary Districten

Rotary Club Harlingen